Hozzávalók
60
dkg csirkemell filé
1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
2 evőkanál étolaj
só
Saláta
Fél kg spárga
2 evőkanál
tökmagolaj
2 evőkanál fehér balzsamecet
csipetnyi kapor
só
Elkészítés
A
húst ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük, sózzuk, majd az olajban feloldott
fűszerkeverékbe forgatjuk. Fél óráig hideg helyen tartjuk. Csiga formára
tekerjük, így tűzzük nyársra. Parázs fölött, vagy grill sütőlapon 5-6 perc
alatt megsütjük. Spárga salátával tálaljuk.
Saláta
A spárgát meghámozzuk az
erre szolgáló eszközzel. (késsel ne próbáljuk eltávolítani a vékony héját,
mert biztos kudarc lesz az eredmény) Fejétől számítva 8-10 cm. hosszú darabokat
vágunk belőle, míg az alsó végét más étel készítéséhez használjuk fel. Enyhén
sós forrásban lévő vízbe tesszük, ebben 6 perc alatt megfőzzük. A főzőlében
hagyjuk és hideg vízfürdőben mielőbb lehűtjük. Tányérokra halmozzuk, olajjal,
ecettel meglocsoljuk, friss kaporral díszítjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése