2014. május 20., kedd

Párolt marhaszelet spárgával



Hozzávalók

60 dkg fehérpecsenye
1 dl étolaj
1 teáskanál kukoricakeményítő
30 dkg spárga (lehet fehér és zöld vegyesen)
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg zellerszár
2 db babérlevél

őrölt fekete bors

Elkészítés

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalát elősütjük, félretesszük. Ugyanebben az olajban megpirítjuk a cikkekre vágott hagymát és a tetszés szerint vagdalt zellert. Felöntjük fél liter vízzel, mikor ez felforr, visszatesszük a hússzeleteket. Babérlevéllel, borssal ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. A húst ismét kiszedjük, a párolólét finom szűrőn áttörjük. Most tegyük hozzá a meghámozott nyers spárgát, amit 2-3 cm hosszú darabkákra vágtunk. Fedő alatt további 8 perc párolás után kissé besűrítjük 2 evőkanálnyi hideg vízben elkevert keményítővel. Végül a hússal együtt felforrósítva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése