Hozzávalók
80
dkg pontyfilé
fél dl olaj a sütéshez
fél citrom
40 dkg spárga
40 dkg újburgonya
1 csokor petrezselyem
4 dkg vaj
só
fél dl olaj a sütéshez
fél citrom
40 dkg spárga
40 dkg újburgonya
1 csokor petrezselyem
4 dkg vaj
só
Elkészítés
A halfilé vastag részét sűrűn bevagdossuk, hogy szálkamentessé tegyük. Sózzuk, 10 percig állni hagyjuk.A spárgát meghámozzuk, forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük. Ha ismét forr, főzzük tovább pontosan 8 percig, majd leszűrjük. A főzőlét más étel készítésére használjuk fel.
A burgonya külső vékony héját érdes szivaccsal ledörzsöljük. Enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és vajban pirított petrezselyemmel összekeverjük.
Ha a köret elkészült, kevés olajon serpenyőben, vagy grillsütőben sütjük pirosra. Ízlés szerint citromlét csorgatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése