2014. május 20., kedd

Pácolt hering spárgával



Hozzávalók

40 dkg pácolt hering
20 dkg spárga


Mártás

2 tojás sárgája
1 dl tejszín
4 dkg vaj
¼ citrom
őrölt fehér bors
1 evőkanálnyi apróra vagdalt friss tárkony

Elkészítés

Hámozzuk meg a spárgát. Vágjunk a felső végéből 6-7 cm hosszú darabkákat (sprgafej) tegyük enyhén sós, forrásban lévő vízbe és főzzük hat percig. Szűrjük le, mikor kihűlt töltsül meg vele a levétől leszárított hering filéket. A spárga többi részét más étel készítésére tegyük félre.
Mártás: A tojások sárgáját a tárkonnyal és a tejszínnel vízgőz fölött habverővel kevergetve besűrítjük. Vegyük le a gőzről, csorgassunk hozzá olvasztott vajat.  Sóval, citromlével, fehér borssal ízesítjük és hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, így tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése