Hozzávalók
40
dkg pácolt hering
20 dkg spárga
só
1 dl tejszín
4 dkg vaj
¼ citrom
őrölt fehér bors
1 evőkanálnyi apróra vagdalt friss tárkony
só
20 dkg spárga
só
Mártás
2 tojás sárgája1 dl tejszín
4 dkg vaj
¼ citrom
őrölt fehér bors
1 evőkanálnyi apróra vagdalt friss tárkony
só
Elkészítés
Hámozzuk meg a spárgát. Vágjunk a felső végéből 6-7 cm hosszú darabkákat
(sprgafej) tegyük enyhén sós, forrásban lévő vízbe és főzzük hat percig.
Szűrjük le, mikor kihűlt töltsül meg vele a levétől leszárított hering filéket.
A spárga többi részét más étel készítésére tegyük félre.
Mártás: A tojások sárgáját a tárkonnyal és a tejszínnel vízgőz fölött habverővel kevergetve besűrítjük. Vegyük le a gőzről, csorgassunk hozzá olvasztott vajat. Sóval, citromlével, fehér borssal ízesítjük és hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, így tálaljuk.
Mártás: A tojások sárgáját a tárkonnyal és a tejszínnel vízgőz fölött habverővel kevergetve besűrítjük. Vegyük le a gőzről, csorgassunk hozzá olvasztott vajat. Sóval, citromlével, fehér borssal ízesítjük és hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, így tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése