Hozzávalók
60 dkg fehérpecsenye
1 dl étolaj
1 teáskanál kukoricakeményítő
30 dkg spárga (lehet fehér és zöld vegyesen)
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg zellerszár
2 db babérlevél
só
őrölt fekete bors
1 teáskanál kukoricakeményítő
30 dkg spárga (lehet fehér és zöld vegyesen)
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg zellerszár
2 db babérlevél
só
őrölt fekete bors
Elkészítés
A
húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, majd kevés forró olajon mindkét
oldalát elősütjük, félretesszük. Ugyanebben az olajban megpirítjuk a cikkekre
vágott hagymát és a tetszés szerint vagdalt zellert. Felöntjük fél liter
vízzel, mikor ez felforr, visszatesszük a hússzeleteket. Babérlevéllel,
borssal ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. A húst ismét kiszedjük, a párolólét finom szűrőn áttörjük. Most tegyük hozzá a meghámozott nyers spárgát, amit
2-3 cm hosszú darabkákra vágtunk. Fedő alatt további 8 perc párolás után kissé
besűrítjük 2 evőkanálnyi hideg vízben elkevert keményítővel. Végül a hússal
együtt felforrósítva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése