Hozzávalók
4 darab csirkecomb,( kb. 80-90
dkg) vagy egy kisebb csirke egészben
1 evőkanál sertészsír
5 dkg vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
só
1 evőkanál sertészsír
5 dkg vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
só
Elkészítés
A finomra vagdalt tisztított vöröshagymát kevés zsíron megpirítjuk, a tűzről félrehúzzuk, pirospaprikát keverünk hozzá. Fél deci vizet öntünk hozzá, majd két-három percig forraljuk. Most keverjük hozzá a megtisztított, megmosott, feldarabolt csirkét. Sóval ízesítjük, óvatosan kevergetve mérsékelt tűzön a saját levében pároljuk puhára. Ha a saját leve elpárolódna, de a hús még nem puha, kevés vizet öntsünk alá így folytassuk a párolást.
Galuska hozzávalók
40 dkg finomliszt
3 tojás
2 teáskanál só
2,5 dl víz
3 tojás
2 teáskanál só
2,5 dl víz
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, galuskaszaggatón
keresztül forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
A főzővíz mennyisége legalább 4
liter legyen. Ha a víz ismét felforr, tetejéről szűrő segítségével leszedjük a
galuskát. Folyó hideg vízben mielőbb lehűtjük. Leszűrjük és összekeverjük egy
evőkanálnyi zsiradékkal, amit az elkészült pörkölt szaftjáról szedünk le.
Közvetlenül a tálalás előtt serpenyőben, forró sütőben, vagy mikróban melegítjük
fel.
Félszáraz fehérbor, vagy rozé egészíti ki legjobban az ízek harmóniáját.
Félszáraz fehérbor, vagy rozé egészíti ki legjobban az ízek harmóniáját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése