2014. január 21., kedd

Busafilé gazdagon






Hozzávalók


80 dkg busafilé
25 dkg kelkáposzta
20 dkg sárgarépa
20 dkg póréhagyma
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
½ citrom
4 cikk fokhagyma
1 db tojás
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál finom zsemlemorzsa
4 evőkanál durva zsemlemorzsa
4 evőkanál étolaj
1 csokor petrezselyem
½ kápia, vagy piros kaliforniai paprika

őrölt kömény
őrölt bors

Elkészítés


A halat szeleteljük, bőrét levágjuk, mindkét oldalát sózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
A kelkáposztát leveleire bontjuk, sóval, köménnyel ízesített vízben 2 percig forraljuk, majd leszűrjük.
Kevés olajon erős tűz fölött forgatva elősütjük a karikákra vágott hagymát és a sárgarépát.
Felhevített serpenyőben kevés olajon a finom morzsába forgatott halszeletek mindkét oldalát elősütjük, apróra vagdalt fokhagymával bekenjük.
Cserép, vagy tűzálló edényt káposzta levelekkel bélelünk. Rajta elterítjük a zöldségeket, és  a halszeleteket.
Tetejére halmozzuk  következő keveréket: A kissé átnedvesített durva morzsát, a finomra vagdalt petrezselymet, a paprikát, a reszelt sajtot összekeverjük egy nyers tojással. Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, 10 percig állni hagyjuk.
Forró sütőben (190-200 °C ) 20 perc alatt készre sütjük. Ki-ki, a tányérján citromlével ízesítheti.
Száraz fehérbor és rozé illik hozzá leginkább.

1 megjegyzés: