2013. december 28., szombat

Malacsült zöldséges káposztával







Hozzávalók


1 kg malac
1 teáskanál majoránna
5 dkg füstölt szalonna
2 dl sör


Elkészítés


Sütés előtt két órával hús minden oldalát sózzuk, majoránnával úgy dörzsöljük be, hogy a bőrére ne jusson.
Közepesen forró (140-150 ºC ) sütőbe tesszük, 10 percenként felváltva kenegetjük füstölt szalonnával, illetve sörrel. Így sütjük ropogós pirosra. Sütés közben zöldséges káposztát készítünk hozzá, azzal tálaljuk.

Zöldséges káposzta 


Hozzávalók 


30 dkg fejes káposzta
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg póréhagyma
4 dkg zsír
2 cikk fokhagyma
2 teáskanál ecet
1 dl fehérbor

Elkészítés


A káposztát szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát és a pórét felkockázzuk. A lábosban zsírt hevítünk, beletesszük a káposztát, a hagymát és a zöldségeket. Gyakran kevergetve párolni kezdjük. Ha félig megpuhult, zúzott fokhagymát adunk hozzá és ráöntjük a fehérbort. Tovább kevergetjük, szükség szerint ecettel, sóval ízesítjük, 8-10 perc elteltével tálaljuk az enyhén pikáns, meleg káposztasalátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése