2013. december 19., csütörtök

Vörösboros gombás haltej







Hozzávalók


60 dkg pontytej
40 dkg gomba (pl. vargánya, rizike, csiperke, stb.)
1 kis fej vöröshagyma
fél dl napraforgó olaj
2  evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
1 citrom

őrölt feketebors
1 teáskanál friss vagy szárított borsikafű (csombor)
1 db babérlevél

Elkészítés


Apróra vagdalt vöröshagymát pirítunk kevés olajban. Hozzáadjuk a megtisztított felkockázott gombát és erős láng fölött addig kevergetjük, míg a gomba nedve kioldódódik. Leszűrjük, a gombát félretesszük. A levéhez paradicsompürét és vörösbort adunk, borsikafűvel, babérlevéllel,  kevés citromlével ízesítve addig forraljuk, míg mártás sűrűségűvé válik. Ezt követően keverjük hozzá a kockákra vágott haltejet, és fedő alatt mérsékelt tűzön tíz percig pároljuk. A tálalás előtt adjuk hozzá a félretett gombát, sózzuk, borsozzuk, azon melegében tálaljuk.
Az ínyenc vendégeinknek száraz vörösbort töltögetünk.


1 megjegyzés:

  1. Ha a haltejet itt velővel helyettesítem, úgy érzem a fűszerezés is más lehet. De csak úgy érzem, nem tudom...

    VálaszTörlés