Hozzávalók
60
dkg pontytej
40 dkg gomba (pl. vargánya, rizike, csiperke, stb.)
1 kis fej vöröshagyma
fél dl napraforgó olaj
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
1 citrom
só
őrölt feketebors
1 teáskanál friss vagy szárított borsikafű (csombor)
1 db babérlevél
40 dkg gomba (pl. vargánya, rizike, csiperke, stb.)
1 kis fej vöröshagyma
fél dl napraforgó olaj
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
1 citrom
só
őrölt feketebors
1 teáskanál friss vagy szárított borsikafű (csombor)
1 db babérlevél
Elkészítés
Apróra vagdalt vöröshagymát pirítunk kevés olajban. Hozzáadjuk a megtisztított
felkockázott gombát és erős láng fölött addig kevergetjük, míg a gomba nedve
kioldódódik. Leszűrjük, a gombát félretesszük. A levéhez paradicsompürét és
vörösbort adunk, borsikafűvel, babérlevéllel, kevés citromlével ízesítve addig forraljuk,
míg mártás sűrűségűvé válik. Ezt követően keverjük hozzá a kockákra vágott
haltejet, és fedő alatt mérsékelt tűzön tíz percig pároljuk. A tálalás előtt
adjuk hozzá a félretett gombát, sózzuk, borsozzuk, azon melegében tálaljuk.
Az ínyenc vendégeinknek száraz vörösbort töltögetünk.
Ha a haltejet itt velővel helyettesítem, úgy érzem a fűszerezés is más lehet. De csak úgy érzem, nem tudom...
VálaszTörlés