2014. március 1., szombat

Báránysült medvehagymával






Hozzávalók

1,5 kg csontos báránycomb, lapocka, vagy gerinc
2 csomag medvehagyma
1 dl étolaj
1 teáskanál finomliszt
1 dl száraz rozé
őrölt bors

Elkészítés

A húst egy-két órával sütés előtt besózzuk. Olajjal meglocsoljuk és forró sütőbe tesszük. (220-230 ºC) Húsz perc elteltével csökkentjük a sütő hőfokát 160-170 ºC-ra. Az alatta összegyűlő zsiradékkal locsolgatva 55-60 perc alatt megsütjük. Csontozás és szeletelés előtt 15 percig állni hagyjuk. A serpenyőben maradt pecsenyelét zsírjára pirítjuk, beletesszük az apró darabkákra vagdalt medvehagymát,  lisztet keverünk hozzá, majd ráöntjük a bort és annyi vizet, amennyi szükséges a mártás sűrűségéhez. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány perc forralás után tegyük a mártásba a felszeletelt húst. További két perc forralás után tálaljuk.
Száraz fehérbor és rozé illik hozzá kellő mértékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése