2014. január 13., hétfő

Gránátos ananász





Hozzávalók


1 db ananász
1 db gránátalma
10 dkg tejszínhab

Elkészítés


A gránátalmát megskalpoljuk. Így láthatóvá válnak a csillag alakban kirajzolódó vékony hártyák. Ezek mentén hosszában bevagdossuk, cikkekre bontjuk, majd kifejtjük a gyümölcs ehető bogyóit. ( Egyes fajtái a magokkal együtt fogyasztható) Finom szűrőn átpasszírozzuk.
Az ananász két végét levágjuk. Éles késsel körben lefejtjük a héját. Karikákra szeleteljük, középső kemény, fás részét  kivágjuk.
Az ananász karikákat fél óráig gránátalma lében áztatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk. Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy a nélkül fogyasztjuk.

megskalpoljuk

a csillag alakban kirajzolódó hártyák mentén bevagdossuk

cikkekre bontjuk

kifejtjük a gyümölcs ehető bogyóit

finom szűrőn átpasszírozzuk


két végét levágjuk

körben lefejtjük a héját


karikákra szeleteljük, középső kemény, fás részét  kivágjuk

2 megjegyzés:

  1. Remek ötlet volt, köszönjük! :)
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_1_19_utyzvgnyv2.jpg

    VálaszTörlés