Hozzávalók
60 dkg sertésfelsál, vagy dió
60 dkg kelkáposzta
20 dkg főtt császárszalonna
30 dkg vöröshagyma
1 csomag medvehagyma
5 dkg zsír, vagy étolaj
2 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál majoránna
őrölt fekete bors, só
Elkészítés
A
húst szeleteljük, kissé ellapítjuk, sózzuk, majd kevés forró zsíron mindkét
oldalát elősütjük, félretesszük. A serpenyőben maradt zsírhoz kb. fél liter
vizet öntünk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Amikor felforr visszatesszük a
húst és fedő alatt 20-25 perc alatt megpároljuk.
A kelkáposztát tetszés szerint daraboljuk, enyhén sós, köményes, majoránnás vízben 5 percig főzzük, leszűrjük.
Vágjuk kockákra a szalonnát. Süssük üvegesre, adjuk hozzá a hasonló nagyságú vöröshagyma kockákat, végül keverjük hozzá a felaprított medvehagymát. Felét tegyük félre a tálaláshoz, a maradékot keverjük a leforrázott káposztához. Öntsük hozzá a hús párolásához használt pecsenyelét. Borssal, köménnyel, majoránnával ízesítve fedő alatt pároljuk puhára. Halmozzuk tányérokra, helyezzük rá a hússzeleteket, végül a ragut.
Száraz fehérbor, vagy rozé társaságában kínáljuk.
A kelkáposztát tetszés szerint daraboljuk, enyhén sós, köményes, majoránnás vízben 5 percig főzzük, leszűrjük.
Vágjuk kockákra a szalonnát. Süssük üvegesre, adjuk hozzá a hasonló nagyságú vöröshagyma kockákat, végül keverjük hozzá a felaprított medvehagymát. Felét tegyük félre a tálaláshoz, a maradékot keverjük a leforrázott káposztához. Öntsük hozzá a hús párolásához használt pecsenyelét. Borssal, köménnyel, majoránnával ízesítve fedő alatt pároljuk puhára. Halmozzuk tányérokra, helyezzük rá a hússzeleteket, végül a ragut.
Száraz fehérbor, vagy rozé társaságában kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése