Hozzávalók
1,5
kg csontos báránycomb, lapocka, vagy gerinc
2 csomag medvehagyma
1 dl étolaj
1 teáskanál finomliszt
1 dl száraz rozé
őrölt bors
só
2 csomag medvehagyma
1 dl étolaj
1 teáskanál finomliszt
1 dl száraz rozé
őrölt bors
só
Elkészítés
A
húst egy-két órával sütés előtt besózzuk. Olajjal meglocsoljuk és forró sütőbe
tesszük. (220-230 ºC) Húsz perc elteltével csökkentjük a sütő hőfokát 160-170
ºC-ra. Az alatta összegyűlő zsiradékkal locsolgatva 55-60 perc alatt megsütjük.
Csontozás és szeletelés előtt 15 percig állni hagyjuk. A serpenyőben maradt
pecsenyelét zsírjára pirítjuk, beletesszük az apró darabkákra vagdalt
medvehagymát, lisztet keverünk hozzá,
majd ráöntjük a bort és annyi vizet, amennyi szükséges a mártás sűrűségéhez.
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány perc forralás után tegyük a mártásba
a felszeletelt húst. További két perc forralás után tálaljuk.
Száraz fehérbor és rozé illik hozzá kellő mértékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése