2014. február 19., szerda

Paradicsomos csirkemáj





Hozzávalók


60 dkg csirkemáj
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zellergumó
2 evőkanál libazsír
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz rozé
2 db babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál majoránna

Elkészítés


Felhevített zsírban világos barnára pirítjuk a felszeletelt hagymát. Szűrőkanállal kiszedjük, tálalásig félretesszük. Ugyanebben a zsírban pirítjuk meg az apró kockákra szeletelt zellert. Paradicsompürét keverünk hozzá, majd ráöntjük a bort. Borssal, babérlevéllel, majoránnával ízesítjük, addig forraljuk,  míg az alkohol el nem párolog és mártás sűrűségűvé válik. Most tesszük bele a tetszés szerint darabolt májat és takarékláng fölött 8-10 perc alatt fedővel félig betakarva megpároljuk. Közben néhányszor óvatosan megkeverjük. Csak tálalás előtt sózzuk, tetejére pirított hagymát halmozunk. Köretként burgonyapürét készítünk, és nem feledjük hozzá  kellően behűteni a jófajta száraz rozét sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése