Hozzávalók
60 dkg csirkemáj
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zellergumó
2 evőkanál libazsír
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz rozé
2 db babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál majoránna
só
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zellergumó
2 evőkanál libazsír
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz rozé
2 db babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál majoránna
só
Elkészítés
Felhevített zsírban világos barnára pirítjuk a felszeletelt hagymát.
Szűrőkanállal kiszedjük, tálalásig félretesszük. Ugyanebben a zsírban pirítjuk
meg az apró kockákra szeletelt zellert. Paradicsompürét keverünk hozzá, majd
ráöntjük a bort. Borssal, babérlevéllel, majoránnával ízesítjük, addig
forraljuk, míg az alkohol el nem párolog
és mártás sűrűségűvé válik. Most tesszük bele a tetszés szerint darabolt májat
és takarékláng fölött 8-10 perc alatt fedővel félig betakarva megpároljuk.
Közben néhányszor óvatosan megkeverjük. Csak tálalás előtt sózzuk, tetejére
pirított hagymát halmozunk. Köretként burgonyapürét készítünk, és nem feledjük
hozzá kellően behűteni a jófajta száraz
rozét sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése